Als je blijft doen, wat je altijd deed.  Zal je krijgen, wat je altijd kreeg.  Als u ander gedrag of houding van omgeving verwacht.   
Begin dan bij je zelf!              

Mijn verhaal over "leven met Dyslexie"


Voor mij werd het op mijn 5de jaar duidelijk dat er wat aan de hand was met mijn lezen en schrijven. Wij zaten in 1971 als gezin in Sultanaat Oman. Wij kregen les van mijn moeder. Om mij te testen moesten we terug naar Nederland. Daar werd geconstateerd dat ik woordblindheid(dyslexie) had en wat we er aan konden doen. Veel lezen en schrijven. 

In 1974 kwamen we als gezin terug in Nederland wonen. Veel lees les gehad en ook veel schrijven. Op latere leeftijd (25jaar) heb ik mij weer laten testen. Ik kreeg het gevoel dat ik mij aan het aanstellen was. Wat kwam er uit mijn testen. IQ van 125 en zwaar dyslexielies. Ben er toen voor gaan zorgen dat ik al mijn examens mondeling kon doen of liet voor lezen. 

Heb ik er problemen mee? Soms maar vaak niet. Moet ik harder werken als anderen? Is dat erg? Nee. 

Maar het belangrijkste voor mij is dat ik het zelf accepteer en weet dat ik ook aan de maatschappij kan deel nemen. Door positieve draai aan veel onderwerpen te geven kom ik in mij energie moot. 

Verhaal vertellen

Als er behoefte is om mij mijn verhaal te laten vertellen. Op scholen en of bedrijven. stuur mij een mail.